• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Online rendelő

   "Gyógyulásotokat a táplálkozásotokban keressétek" (Hippokrates)

   

   

  Az egészségtelen táplálkozás az egyik olyan életmódbeli tényező, ami valószínűleg szerepet játszik abban, hogy Magyarországon a születéskori várható átlagos élettartam csupán 71.3 év volt 2000-ben, ami közel 10 évvel marad el a nemzetközi összehasonlításban vezető Japánra a 20. század utolsó éveiben számított hasonló demográfiai jellemzőtől.

   

  Az élelmiszer-ellátás alapvető szükségletünk, nagyon fontos, mindannyiunkat érintő kérdés, hogy az élelmiszerek miként befolyásolják egészségünket.

   

  Egyfelől egyre több bizonyíték gyűlik össze arra, hogy megfelelő táplálkozással jelentősen segíteni lehet számos krónikus betegség megelőzését. Ezért vizsgálni kell, hogy milyen élelmiszerek, ill. élelmiszer-komponensek nyújtják a leghatékonyabban ezt a védelmet. (2)

   

  A betegségek megelőzése területén szerzett gyakorlati táplálkozási tapasztalatok alapján végzett tudományos kutatások mutattak rá arra, hogy a növényi eredetű élelmiszerekben számos olyan összetevő van, amely hatékonyan erősíti az emberi szervezet antioxidáns védekezési potenciálját. (1)

   

  A kutatások során arra is fény derült, hogy a tápláléknak nemcsak antioxidatív tulajdonságai jelentenek előnyt, hanem sok más olyan élettani hatás is megfigyelhető, amelyek túlmutatnak a tápanyagok közvetlen biológiai következményein, bizonyos funkciókat erősítenek, hatékonyabbá teszik a szervezet védekező rendszerének működését. Ebből jött létre a funkcionális élelmiszerek fogalma, és alakították ki ezek minősítési, eljárási szabályait, elsőként Japánban.

   

  A funkcionális élelmiszerek elnevezése Japánban „meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek”. Ezek olyan feldolgozott élelmiszerek, amelyek tápláló jellegük mellett elősegítenek egyes testi funkciókat: erősítik a szervezet védekező mechanizmusait, hozzájárulnak betegségek megelőzéséhez, mint pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, gyorsítják a betegségek utáni felépülést, javítják a fizikai állapotot, és lassítják az öregedést. (1)

   

  Az a gondolat, hogy a táplálék funkcionálisan hozzájáruljon a betegségek megelőzéséhez, gyógyításához, korántsem új, hiszen ez a klasszikus ókori orvoslástól kezdve végigvonul az orvostudomány egész történetén, Hippokratésztől napjainkig, sőt megjelenik már a Bibliában is.

   

  A Paradicsomban az örök élet tiltott fájáról almát szakított le Éva: talán mitikus szimbóluma ez annak, hogy már az emberiség eszmélésének hajnalán sejthettek valamit, nyilván tapasztalatok alapján, a gyümölcsök és az egészség kapcsolatáról.

   

  A növényvilág megújulása évről évre, látszólagos pusztulása, majd újraéledése, a „hasonló hasonlót vonz” elve alapján ugyancsak a növényekre irányította a figyelmet, amelyet a magyar „fűben, fában orvosság” szólás szépen megfogalmaz. A tudományos alapok lefektetése azonban még csak most kezdődött el, mert a táplálkozás nem hiedelem vagy elképzelés, hanem objektív bizonyítékok kérdése. (1)

   

  Az egészségünk szoros kapcsolatban van a táplálkozásunk minőségével és változatosságával, valamint az ezekből bekövetkező anyagcsere folyamatok normális működésével.

   

  De sem a mai táplálkozás nem biztosítja az ember életműködéséhez szükséges mennyiségű vitaminokat és mikroelemeket, sem a mai életstílus, általánosan beszélve, nem teszi számunkra lehetővé az energia termeléséhez és a sejtek regenerálásához szükséges tápanyagok mindennapi, teljes értékű biztosítását.

   

  A magas radioaktív szinttel, a víz és levegő vegyi szennyezettségével jellemzett és a kipufogó gázokat, ipari hulladékot tartalmazó környezet képviseli a betegségeink fő forrását. 

   

  Ezen kívül a dohányzás, a stressz, az antibiotikumok, hormonok és kemoterápiai készítmények indokolatlan fogyasztása, a talajok kimerülése és az általunk vásárolt vagy termesztett élelmiszertermékek minőségromlása is állandó negatív hatást gyakorolnak ránk.

   

  Ezen kockázati tényezők többségét nehéz kontrollálni, de megpróbálhatjuk a szervezetünket ezektől megvédeni úgy, hogy biztosítjuk a szükséges elemek egyenletes bevitelét és megerősítjük az immunrendszerünk működését, segítve a szervezet tisztulását, a nehézfémeknek és más toxikus anyagoknak a szervezetből való kivezetését, valamint az anyagcsere folyamatok és a szervezet – mint egész – életműködésének helyreállítását.

   

  Az életmódra gyakorolt szakszerű hatás segítségével (táplálkozás, fizikai és szellemi aktivitás) be lehet avatkozni a belső szervek működésébe, javítani lehet a funkcionálásukban bekövetkezett zavarokon, gyógyíthatók a betegségek és javítható az emberek egészsége.

   

  Ezek a keleti medicina elvei. Ugyanígy az étrend-kiegészítők sem a szó szoros értelmében gyógyítanak, hanem a szervezet belső tartalékait mobilizálják a betegséggel szembeni küzdelemre, bekapcsolva a védelem természetes, eddig igénybe nem vett „vészhelyzeti üzemmódját”.

   

   

  Valamennyi dr.Nona étrend-kiegészítő elnevezésének utolsó szótagja „seen”, ami héber nyelvről lefordítva „Kínát” jelent.  Éppen Kínában létezik a legősibb hagyományokon alapuló, gazdag, sokszínű és hatékony fitoterápia, amelynek évezredek során kidolgozott életelvei a mai medicinában is elismerésre kerültek.

   

  Felismerve a természeti jelenségek közötti kölcsönös hatások és összefüggések létezését, az ősi gyógyítók feltételezték, hogy az emberi szervezet ugyanolyan erők hatása alatt él és működik, mint amely erők a természetet uralják.

   

  Az emberi szervezetet nem valami olyannak látták, ami magában zárt és a külvilágtól elkülönített volna, hanem egy bonyolult rendszernek, amelynek minden egyes eleme az összes többivel megbonthatatlan kapcsolatban van.

   

  Így világossá válik, hogy minden betegség alatt a betegség folyamatába elkerülhetetlenül az egész szervezet bevonódik, és hogy az egyik szerv funkciójának változásakor az ember összes többi szervének és rendszerének funkciói is feltétlenül megváltoznak.

   

   „A boldog ember – az egészséges ember” és „A betegséget könnyebb megelőzni, mint gyógyítani” – ezek a kínai medicina alapelvei.

   

  Ezért az étrend-kiegészítők alkalmazása lehetőséget ad a fiataloknak a teljes értékű fejlődésre, a középkorúaknak az öregedési folyamat lelassítására, az időseknek, hogy fiatalabbnak és energikusabbnak érezzék magukat.

   

  A beteg emberek számára az étrend-kiegészítők alkalmazása jelenti az immunrendszer nélkülözhetetlen támogatását, a szervezet funkcióinak és az anyagcsere folyamatainak helyreállítását és, végső soron, a betegségektől mint olyanoktól való megszabadulást. 

   

  De az étrend-kiegészítők használatánál figyelembe kell venni, hogy azok nem azonnal hoznak eredményt, és hogy a szedésüket rendszerint legalább 1-3 hónapig, illetve egyes esetekben még hosszabb ideig kell folytatni.

   

  Ahogyan a szervezetünk sejtjei általánosan egy hónap alatt cserélődnek ki, így a gyógyulás folyamata is lassan és fokozatosan zajlik.

   

  Miután a vegyi készítmények (gyógyszerek) gyors (és nem veszélytelen) hatását megszoktunk, azt várjuk el, hogy az élet sok éve alatt felgyülemlett salakoknak, betegségeknek és különböző aggodalmaknak a napjai is meg lesznek számlálva.

   

  Ez, sajnos, lehetetlen, de a készítményeink hosszabb időn keresztül történő alkalmazása a szervezetet még az idült betegségek megléte esetén is helyre fogja állítani.

   

  Ökológiailag tiszta, káros adalékoktól mentes termékekből előállított étrend-kiegészítők a számunkra szokásos gyógyítási módszereket és többek között, a gyógyszeres terápiát, az operatív beavatkozásokat, a sugár- és kemoterápiát, valamint a betegnek nyújtott más segítséget nem zárják ki.

   

  Ellenkezőleg, ezek a termékek a hagyományos medicinát nagyszerűen kiegészítik és illeszkednek hozzá, jelentősen javítva és sok évre stabilizálva az eredményeket, illetve hozzájárulva a betegségtől való teljes megszabaduláshoz.

   

  Ezen kívül az étrend-kiegészítők alkalmazásából származó pozitív hatás jelentősen nagyobb lesz a külsőleg történő alkalmazásra szánt készítményeink – a kozmetikai szerek, a holt-tengeri iszapok és sók – alkalmazása esetében.

   

  Források:

  1. Funkcionális élelmiszerek, természetes antioxidánsok szerepe az egészségmegőrzésben – dr.Bíró György az orvostudományok doktora

  2. Élelmiszer – táplálkozás – egészség –  dr.Farkas József az MTA tagja

   

  Tudja-e Ön, hogy a  WHO javasolta a dr. Nona termékeket felvenni azon XXI. században használt termékek közé, melyek a különböző betegségek alternatív kezelésében használatosak?


  A dr.Nona termékek a Holt-tenger sójával és illóolajokkal konzerváltak, így a krémek (pl.: a Dinamikus krém) belsőleg is használhatóak.


  A dr.Nona termékeket 18 szabadalom védi, 4 tisztasági tanúsítvánnyal rendelkeznek.

  A dr.Nona termékek kifejlesztéséshez kínai, tibeti és óegyiptomi recepteket, tapasztalatokat is felhasználtak.

   

   

  A következő oldalakon a dr.Nona termékekkel szerzett tapasztalatokat és dr.Nona által javasolt felhasználási javaslatokat tesszük közre.

  A mellékelt táblázat segítséget nyújthat Önnek a termékek kiválasztásában.

   

  Használati útmutató- táblázat

  Ha egészségi problémákkal küzd, minden esetben konzultáljon képzett egészségügyi szakemberrel.

   


  Néhány terméktapasztalatomat szeretném megosztani, mert nagyon örülök, hogy megismerttem ezeket a termékeket, és szeretném, ha minél többen tudnának róla.

  Nálunk a családban sokféle terméket kipróbáltunk már, a lányomnak állandóan visszatérő mandulagyulladása szűnt meg a szájvíztől, és a torokfájások is 2-3 nap alatt elmúltak.

  Hányással, hasmenéssel járó fertőzéskor 1-2 óra alatt megszűntek a panaszok szintén egy kupak szájvíztől.

  A dinamikus krémet használtuk lázcsillapításra, pár perc alatt levitte a lázat, használtam fogfájáskor az ínyre kenve, 2 nap alatt múlt el tőle.

  1 doboz tea elfogyasztása rendbe tette anyukám vérnyomását úgy, hogy elhagyhatta a gyógyszereket, amiket évek óta szedett rá.

  Az iszap nagyon hatásos arcfrissítő pakolásként is, percek alatt érezhető hatása van, de nagyon jó volt a lábamra is, amikor fáradtnak, nehéznek éreztem estére.

  A sófürdő is nagyon hatásos ilyenkor, a fáradtság percek alatt múlik el.

  A borogatókendőt darázscsípésnél használtuk, 1 óra alatt megszűnt a fájdalom és a hatalmas piros duzzanat.

  A sampont, deót, fogkrémet is használjuk, nagyon szeretem. A korpás sampon már néhány használat után megszüntette a korpásodást.

  Úgyhogy mindegyik terméket jó szívvel ajánlom én is mindenkinek.

   

  Kaposi Gáborné

   

   
   

   

  Figyelem!

  Szervátültetett betegek belsőleg ne használják a szereket, csak a bőrön keresztül!

  Válaszolja meg a kérdést saját magának: miért lehet előnyös a dr.Nona termék az Ön számára?

   
     Egyes egészségtelen táplálkozási szokások a nem fertőző, krónikus degeneratív (elfajulásos) betegségek okozta halandósághoz hozzájáruló kockázati tényezők közé tartoznak.