• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  A bőr a nő királyi palástja E-mail

  Az őszi hűvös napok és a nyári hónapok ápolási hibái télen kihívásként érik védőköpenyünket, a bőrünket.

   

   

   

  Az őszi-téli bőrápolási programot hajlamosak vagyunk elhanyagolni, de legalább olyan fontos, mint a tavaszi felkészítő, a nyári védekező, és a téli hidratáló kúrák.

  A forró hónapok leköszöntével, és a hűvös idő érkeztével van bőven teendőnk, ha azt szeretnénk, hogy külsőnk ilyenkor is a legjobb formájában tündököljön.

   

  Tegyünk hát érte, és a siker garantáltan nem marad el!

   

  Ápoltságunknak köszönhetően nem egyszerűen a legnagyobb kiterjedésű szervünk lesz bőrünk, hanem ruhánk, mely „öltöztet”.

   

  Hidratáljunk jó minőségű bőrtápláló krémekkel, testápolókkal rendszeresen, tetőtől talpig. 

   

  Ennek hatására meghosszabbítható a barnaság, mivel késleltetjük a hámlást vele. Ha már elkezdődött, vagy akár teljesen le is „kopott” a nyári színe, szabaduljon meg az elhalt hámsejtektől!

   

   

  Harc a ráncok ellen?

   

  Rengeteg trükköt próbálunk meg bevetni az öregedés kellemetlen jelei, a ráncok ellen.

   

   

  Melyik működik, és melyik nem?

   

   

  Harminc éves kor után megjelennek először az apró szarkalábak, majd egyre több helyen és egyre mélyebben a ráncok is az arcunkon.

   

  Ha valaki egészségesen táplálkozik, eleget alszik, és hidratáló napvédő krémet használ, bizonyos fokig megőrizheti bőre frissességét, de ettől még 50 éves korában nem fog 35-nek kinézni.

   

  Akik drámai módon szeretnék visszafordítani az időt, azok számára többféle műtéti és más gyógyszeres lehetőség is adott, az arcfelvarrástól a különféle injekciós kezelésekig.

   

  műtéti megoldás

   

   

  Van azonban egy sor otthon is alkalmazható eljárás.

   

   

  Ha karikás a szemünk

   

  A legtöbben úgy vélik, hogy a szem alatti karikák a fáradtság jelei, netán egy átmulatott éjszaka lenyomatai. Bizonyos fokig ez igaz is, mert a fáradtságtól fakó lesz a bőr, a túlzott alkoholfogyasztás pedig szárítja és vékonyítja.

   

  A bőrgyógyászok szerint azonban a jelenség egyik oka a bőr túlzott pigmentációja, a másik pedig a bőrhöz közeli erek tágulása.

   

  Az állapotot ronthatják a levegőben szállongó allergének is. Az öregedés is a szem alatti karikák mélyüléséhez vezethet, de az értágító hatású fogamzásgátlók szedése is lehet az ok.

   

  A túl sok stressz és a kimerültség következtében nagyon sok ásványi anyagot és nyomelemet veszítünk.

   

  A tengervíz pótolhatja mindazt, ami hajszolt mindennapjainkból egyre inkább hiányzik: a vitalitást, az energiát, az ellazulást.

   

   

  De nem pusztán csak a szellem és a lélek profitál a tengervizes kezelésekből.

  A tengervízben rejlő ásványi anyagok, sók és nyomelemek segítségével célzottan orvosi és kozmetikai bevetése sokféle problémán segíthet: a stressz tüneteinél éppúgy, mint a mozgásszervi megbetegedéseknél vagy a különféle allergiák, sőt még a problémás testtájakon megjelenő cellulutisz és zsírpárnácskák esetében is.

   

  Út a símasághoz

   

  Bármennyire is meglepő, leginkább ezek a hónapok az ideálisak a narancsbőr halványítására, vagy a különböző növedékek (mint pl. a szemölcsök) eltűntetésére. 

  Egyrészt mert a szemölcsök, anyajegyek bőrgyógyászati eltávolítása után, rendszerint nem szabad napnak érnie a kezelt felületet.

  Másrészt vannak hibák, melyektől csak hosszú hetek, hónapok árán szabadulhatunk meg. Ilyen például a cellulitisz.

   

  Próbáljunk meg kicsit előre gondolkozni, és ezekre most időt szánni. A bevett szokásoktól eltérően, a nyári (esetleg tavaszi) hónapok a legkevésbé alkalmasak rá.

   

  Hiszen ki szeretné magát a legújabb karfiolos gödröcskéktől mentesítő kencékkel kenni a fürdőszoba fogságába, ha helyette választhat naptejet is a strandon?

  A formás idomok és a selymes bőr eléréséhez inkább dolgozzon meg ősszel és télen, majd élvezze a bókokat a meleg hónapokban.

   

  Tengeri fürdőzés, iszapkúra – otthon!

   

  Évmilliárdokkal ezelőtt a tenger volt minden élet bölcsője, ennek köszönhetően a tengervíz temészetes módon áll harmóniában az emberi szervezettel.

  Testünk, lelkünk számára nyújtott gyógyerejének hatását pedig megnövelik a "tengeri paradicsom gyümölcsei": az iszap, a tengeri só, s végül maga a csodálatos klíma is. (Ha van rá lehetőségünk eljutni a tenger partjára, feltétlenül próbálják ki!)

   

   

   

  A tengervíz az ember vérplazmájához hasonló összetevőkből áll.

  A fontos anyagok, a nátrium, a kalcium, a magnézium, a kén, a klór sói és a foszfor egyaránt megtalálhatóak a vérben és a tengervízben - többségük ugyanolyan koncentrációban. A terápia átütő ereje tehát a tengervíz és sejtjeink hasonló összetételében rejlik.

   

  A testhőmérsékletre melegített tengervízből a fontos ásványok és nyomelemek a bőrön át felszívódnak, és két óra múlva már megtalálhatóak a vérben.

   

  Hatékonysága a tengervízben lévő roppant mennyiségű értékes elemmel magyarázható, ugyanis a szervezetünk számára fontos nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak fölöttébb magas koncentrációban találhatók benne.

   

   

  A tengeri fürdő, iszapkezelés hatásai:

   

  Ellazít és regenerál - pontosan akkor, amikor számunkra alkalmas. Akár a saját kádunkban és fürdőszobánkban is megpróbálkozhatunk.

   

  Fontos azonban betartani az alábbiakat

   

  1. Következetesség: A kúrával hosszú távú eredményre kell törekedni, ezért körülbelül 2 hónapon át kitartóan meg kell ismételnünk (hetente kétszer, háromszor). Fürdési idő: 5 perccel kezdődjön, s fokozatosan emeljük 20 percre.

  2. Alapos mosakodás: a fürdő előtt alaposan tisztítsuk meg bőrünket a különböző lerakódásoktól - ezzel megkönnyítjük és javítjuk a bioaktív hatóanyagok felvételét.

  3. Elegendő idő: a fürdő után ne dörzsöljük le a testünket, hanem egy előmelegített törülközőbe burkolózzunk, majd annyi ideig lazítsunk és pihenjünk, ameddig maga a fürdő tartott. Sőt még jobb lesz az eredmény, ha kétszer annyi ideig relaxálunk!

   

   

   

  Ugye tudja, hogy akár 10-15 évet is fiatalodhat az alábbi - dr. Nona védjegyes - ősbaktériumot (Archeabacteria) is tartalmazó holt-tengeri termékekkel?

   

   

   

   

  Dinamikus hidratáló krém

   

  Szembalzsam

   

  Solaris D.N.

   

  Solaris regeneráló arckrém

   

  Testápoló (arcra is kiváló pl.: toka ellen)

   

  Arctej

   

  Holt-tengeri arc- és testiszap

   

  Fürdősók